1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Cisco, fabrikant op het gebied van netwerkoplossingen, heeft over het tweede kwartaal van haar gebroken boekjaar een recordwinst van 1,9 miljard geboekt bij een omzet van 8,4 miljard dollar.

De cijfers gaan over tweede kwartaal van boekjaar 2007, dat eindigde op 27 januari 2007. Op basis van de algemeen geaccepteerde regels voor accountants (GAAP) bedroeg de omzet 8,4 miljard dollar, dat is 27,3 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Qua winst was er nog een hoger stijgingspercentage te zien, de winst van 1,9 miljard dollar (31 cent per aandeel), was 40 procent hoger dan vorig jaar.Op basis van non-GAAP kwam de winst zelfs nog iets hoger uit, namelijk op 2,1 miljard dollar. 639 miljoen van de omzet komt overigens voor rekening van het bedrijf Scientific-Atlanta dat in het derde kwartaal van 2006 werd overgenomen door Cisco.

"Cisco heeft recordresultaten geboekt, evenwichtig verdeeld over de diverse regio’s, producten, diensten en soorten klanten. Dit illustreert het concurrentievoordeel dat we hebben doordat we een lange-termijnvisie kunnen ontwikkelen, onze strategie ook daadwerkelijk kunnen realiseren en consistent resultaat kunnen laten zien", aldus John Chambers, chairman en CEO van Cisco.