1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft bevestigd dat het het bedrijf Adscape Media heeft overgenomen. De geruchten dat Google dit bedrijf, gespecialiseerd in ingame advertising, ging overnemen deden sinds vorige maand de ronde.

Op de site van Adscape Media, die inmiddels omgevormd is tot Google pagina, is te lezen dat het bedrijf zich gespecialiseerd heeft in ingame advertising en reclame desgewenst ook naadloos kan integreren in het plot of verhaal van het spel. De combinatie tussen het grote advertentieteam van Google en de gespecialiseerde mensen van Adscape Media, zou volgens Google zorgen voor betere dienstverlening voor adverteerders.

Google verwacht dat advertenties in games in de toekomst steeds vaker gaan voorkomen, veel huidige games zijn al voorzien van reclamevormen. Google wil niets kwijt over de vorm waarin het wil gaan adverteren in games, wel laat het bedrijf weten in gesprek te zijn met diverse speluitgevers. Details over de overname en het bedrag dat gemoeid is met de overname zijn niet bekendgemaakt.