1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft vorige week een nieuwe patch voor Vista uitgebracht die een aantal problemen met bestaande applicaties verhelpt. Een groot aantal games en applicaties, waaronder Adobe’s Photoshop, Battlefield 2 en Azureus zouden nu probleemloos moeten werken onder het nieuwe besturingssysteem.

De ‘March 2007 Windows Vista Application Compatibility Update’, zoals de update voluit heet, verhelpt een aantal problemen die kunnen optreden als bepaalde applicaties worden gebruikt onder Windows Vista. Zou zouden sommige applicaties, games en firmware niet willen installeren onder Vista, of instabiliteit van het systeem veroorzaken. In andere gevallen werkte het geïnstalleerde programma niet of gedeeltelijk niet.

Opmerkelijk is dat Adobe deze week liet weten geen updates te zullen uitbrengen voor haar huidige applicaties die niet tot slecht onder Vista werken. Maar met de patch van Microsoft zouden problemen met onder andere Adobe’s Photoshop 7.0.1, CS 8.0 en elements 4.0 verholpen moeten zijn. Ook Creative Suite CS2 en premiere Elements 3 zouden nu probleemloos moeten werken onder Vista.

Behalve de Adobe applicaties valt op dat Microsoft ook heeft gezorgd dat de BitTorrent applicaties Azureus en BitLord nu werken onder Vista. Behalve de genoemde applicaties heeft Microsoft een groot aantal spellen die onder haar eigen label zijn uitgebracht geschikt gemaakt voor Vista. De update en de complete lijst van applicaties die nu werken onder Vista, zijn te vinden op de website van Microsoft.