2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft over het derde kwartaal van haar gebroken boekjaar sterke cijfers gepresenteerd. Terwijl de Xbox 360 geen sterke verkoopcijfers kent, droegen Vista en Office 2007 wel bij aan de goede resultaten.

Microsoft zag haar omzet in het derde kwartaal met 32 procent stijgen tot 14,4 miljard dollar, terwijl de operationele inkomsten uitkwamen op 6,59 miljard dollar. De winst over het derde kwartaal bedroeg 4,93 miljard dollar, waardoor aandeelhouders hun aandelen 72 procent meer waard zagen worden, met een uiteindelijke waarde van 50 dollarcent per aandeel.

Zoals gezegd waren Windows Vista en Office 2007 een belangrijke aanjager voor de sterke resultaten. Maar alhoewel Microsoft het over het algemeen goed deed, zag de Entertainment and Devices Division (EDD) haar operationele inkomsten het afgelopen kwartaal dalen van 402 miljard dollar in het tweede kwartaal naar 315 miljard dollar in het derde kwartaal. De omzet daalde ook met 21 procent tot 929 miljoen dollar. Microsoft liet weten dat de slechte resultaten van de EDD te wijten zijn aan een verminderde verkoop van de Xbox 360 en Xbox en PC games. In totaal verkocht Microsoft in het derde kwartaal 500.000 Xbox 360 consoles, terwijl het bedrijf in hetzelfde kwartaal vorig jaar nog 1,7 miljoen consoles verkocht.

Maar behalve de Xbox 360 droeg volgens Microsoft ook de Zune mediaspeler bij aan de verminderde resultaten van de EDD, alsmede de actie waarbij Microsoft de garantie op een aantal Xbox’en verlengde. Microsoft liet weten dat de omzet voor de EDD over 207 overigens wel als verwacht zal zijn. "Ik ben erg blij dat we sterke cijfer kunnen presenteren. Ik kijk uit naar een goede beëindiging van dit fiscale jaar en deze groei door te zetten in het volgende fiscale jaar", aldus Microsofts CFO Chris Liddell.