2min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel Corporation kondigt vandaag een hele serie innovaties aan – waaronder snellere Intel Core 2 Duo processors – voor de nieuwste generatie Intel Centrino processortechnologie voor zakelijke en consumentenlaptops.

Naar verwachting zullen er nog dit jaar ruim 230 producten op de markt komen die gebaseerd zijn op Intel Centrino Duo en Intel Centrino Pro processortechnologie en die gebruikmaken van deze en andere innovaties, van PC-fabrikanten, resellers en integrators over de hele wereld. Er komen laptops in vele verschillende vormen en formaten, uiteenlopend van 17-inch breedbeeldmodellen die ideaal zijn voor entertainment, tot compacte en energiezuinige laptops van minder dan 1,5 kilo.

"Toen we vier jaar geleden Intel Centrino introduceerden, bracht Intel een belangrijke verandering teweeg in computerland, met onze innovaties voor mobiel computergebruik", zegt Mooly Eden, Intel vice-president en general manager, Mobile Products Group. "En nu hebben we – om het even eenvoudig te zeggen – vrijwel alle aspecten verbeterd van op Intel gebaseerde laptops: het populairste en snelst groeiende computersegment ter wereld."

Het hart van de nieuwe laptops met Intel Centrino Duo en Intel Centrino Pro is de volgende generatie Intel Core 2 Duo processor. Deze nieuwe processors zorgen voor ongekende prestaties en een betere reactiesnelheid voor veeleisende toepassingen, zowel voor zakelijke gebruikers als voor consumenten. Gebruikers kunnen rekenen op betere prestaties wanneer ze meerdere toepassingen tegelijkertijd draaien, bijvoorbeeld bij het downloaden van een videoclip terwijl op de achtergrond een virusscan wordt uitgevoerd. Nieuwe power management¬functies zorgen ervoor dat gebruikers zo lang mogelijk kunnen werken met de batterij.

De Mobile Intel 965 Express chipset-familie met Intel Clear Video-technologie biedt een betere beeldkwaliteit bij het bekijken van high-definition video. Door het gebruik van Intel TV Wizard kunnen gebruikers samen met vrienden en familie via de tv content bekijken. Deze zorgt ervoor dat de laptop gemakkelijk kan worden aangesloten op HD-TV’s.

De ingebouwde Intel Next-Gen Wireless-N draadloze netwerktechnologie biedt 802.11a/g/n WiFi-connectiviteit. Hiermee is een tot vijf maal hogere netwerksnelheid te behalen dan tot nu toe, met een tot twee maal groter bereik.

Het optionele Intel Turbo Memory is alleen bij Intel-technologie te vinden en zorgt ervoor dat veel gebruikte softwaretoepassingen tot twee maal sneller starten, terwijl de totale opstarttijd van de laptop met maximaal 20 procent kan worden gereduceerd. Hierdoor wordt er ook minder stroom gebruikt zodat er langer gewerkt kan worden met de batterij.