1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er is veel ontzag en ophef onstaan over de opheffing van telfort’s EDGE netwek. Dat zal namelijk verdwijnen. Alle klanten van klanten van Telfort zullen automatisch overgezet worden naar het tragere GPRS.

EDGE is een techniek waarmee je op je mobiel kan internetten. Het is sneller als GPRS maar dan wel weer langzamer dan UMTS. In Nederland was Telfort de enige die EDGE diensten aanbood.

Vanwege de overname van Telfort door KPN is nu besloten om het netwerk compleet op te heffen.
Klanten van Telfort die al een EDGE abbonement van Telfort hadden, worden geadviseerd om over te stappen naar het UMTS netwerk van KPN.

In de meeste gevallen is daar wel weer een nieuw toestel voor nodig, waarvan Telfort enkele aanbied. De goedkoopste kost 59 euro.

Klanten die niets doen en/of niet willen overstappen zullen vanaf juli alleen nog maar gebruik kunnen maken van het tragere GPRS netwerk. Daarintegen blijven ze wel hun oude abbonementsgeld betalen.

Telecomwaakhond de OPTA is net zoals vele Telfort klanten niet te spreken over de nieuwe aanpak van het bedrijf.
In magazine Bright zegt woordvoerster Cynthia Heijne dat Telfort verplicht is om klanten de mogelijkheid te bieden hun abonnement per direct en kosteloos op te zeggen, aldus de OPTA.
Als dat niet gebeurd, kan de waakhond maatregelen gaan nemen zoals het opleggen van dwangsommen.