Zoho heeft zijn uniforme bestandssysteem WorkDrive herontworpen om te voldoen aan de eisen van zijn groeiende klantenbestand.

Zoho versterkt bedrijfsteams

Zoals beschreven in een verklaring van het bedrijf, biedt WorkDrive nu onderliggend documentbeheer voor alle Zoho-bedrijfsapplicaties, waardoor onder andere een unified zoekfunctie, single storage, contextual integration mogelijk zijn.

Deze nieuwe toevoegingen zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de toenemende trend van het delen en samenwerken tussen teams, aldus Zoho.

Zoho chief strategy officer Vijay Sundaram laat weten: “WorkDrive creëert een gemeenschappelijk, uniform bestandssysteem voor alle bedrijfsprocessen, zodat de bedrijfscontext gemakkelijker te begrijpen en te bewaren is, waardoor het systeem beduidend waardevoller is voor de klant”.

Nieuwe toepassingen en functies

Daarnaast heeft Zoho een vernieuwde Workplace suite van productiviteitstoepassingen aangekondigd. Dit omvat Cliq, Notebook, Connect, Writer, Sheet, Show, Showtime, Mail, Meeting en WorkDrive.

Bovendien beschikt Workplace nu over een geïntegreerd app-dashboard met aanpasbare widgets die informatie weergeven van elk van de negen apps in de suite.

  • Nieuwe toevoegingen aan de service zijn onder andere:
  • Ingebouwde Zoho Office-suite (Writer, Sheet en Show)
  • Team Folders, een gedeelde werkplek met op permissies voor samenwerking en opslag tussen teams gebaseerd op taken van teamleden
  • Virusscanning, versleuteling en WAN-versnelling op platformniveau
  • Beeld-, video- en documentconversiediensten voor afbeeldingen, video’s en documenten
  • Integratie met Zia, Zoho’s AI-assistent, voor een uniforme zoekfunctie en OCR in toepassingen zoals Zoho-notebooks.
  • Geavanceerde analyses, gegevensbeheer en granulaire toegangscontrole
  • Geavanceerde externe functie voor het delen van bestanden, waardoor gebruikers kunnen samenwerken met externe belanghebbenden, terwijl de controle over de bestanden behouden blijft.
  • De mogelijkheid voor externe gebruikers die bewerkingsrechten hebben om bestanden toe te voegen aan een gedeelde map of gedeelde Zoho Office Suite bestanden te bewerken.
  • Geavanceerde teambeheermogelijkheden, waardoor beheerders instellingen op teamniveau kunnen beheren.

Tegelijk met de WorkDrive-aankondigingen deelde Zoho ook het nieuws dat het bedrijf de mijlpaal van 50 miljoen gebruikers in ongeveer 180 landen heeft bereikt.

Het bedrijf heeft nu 10 datacenters op verschillende locaties over de hele wereld, die meer dan 45 verschillende toepassingen van Zoho ondersteunen.