1 min

Tags in dit artikel

, ,

France Telecom zit rond de tafel met Deutsche Telekom. France Telecom wil namelijk haar dochterbedrijf Orange Nederland verkopen.

De onderhandelingen gaan tot nu toe redelijk goed, Deutsche Telekom wil Orange Nederland op kopen voor een respectievelijke 1,3 miljard euro. Er is echter nog niks zeker, aangezien er nog meerdere kapers op de kust zijn, hiermee zijn de onderhandelingen ook al gevoerd. Het is nu wachten op de adviesraad van Orange Nederland, om haar mening te incasseren.

Wanneer Deutsche Telekom inderdaad Orange mag overnemen, zal dit samengevoegd worden met T-Mobile, wat een dochterbedrijf van Deutsche Telekom is. Zo zal zij de ‘nieuwe’ nummer twee worden in telecom. KPN is en blijft eerste. En Vodafone moet dan haar plaats als nummer twee verloren geven, en wordt dan derde.

Orange Nederland staat al enige tijd te koop, France Telecom kon er niet mee uit de voeten, zo heeft ze nog nooit winst uit de organisatie kunnen slepen. Voldoende reden om te verkopen dus.

Deutsche Telekom was sowieso al van een sterke positie verzekerd, ze heeft veertien procent van de telecom in handen, in Nederland. Orange Nederland biedt ook internet diensten aan, dat doet T-Mobile niet, wat er met de internet diensten gebeurd als de overname geslaagd is, is nog niet bekend.