1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sprint, een van VS haar grootste telecomaanbieders, heeft een verdrag met Google getekend waarmee beide partijen hun aandeel in de draadloze markt hopen te vergroten.

In dit verdrag staat dat Sprint draadloze netwerken zal opzetten, waarvoor Google software gaat leveren die op deze netwerken kan verbinden. De netwerken zullen op de WiMax-service gebaseerd zijn.

WiMax is een speciaal draadloos netwerk dat zich onderscheidt van normaal Wi-Fi doordat het internet met een hoge snelheid over een radius van meerdere kilometers kan verdelen. Deze technologie is al jaren beschikbaar, maar heeft erg weinig aandacht gekregen. Dit komt doordat veel moderne apparatuur het WiMax-signaal niet op kunnen pikken. Sprint wil speciale abonnementskaarten gaan verkopen, die de gebruikers volledige toegang geeft tot het netwerk.

Het verdrag komt kort nadat Google heeft aangekondigd samen met Clearwire een landelijk WiMax-netwerk op te zetten, een project dat Sprint al maanden van de grond probeert te krijgen.

Sprint Nextel had afgelopen jaar teleurstellende verkoopcijfers. In het eerste kwartaal van 2007 hebben 660.000 klanten hun abonnement stopgezet. Hierdoor is Sprint ver achter komen te liggen op Verizon en AT&T.

De nieuwe WiMax-service zal dit jaar nog in Washington, Baltimore en Chicago beschikbaar zijn, volgens de Washington Post. De rest van de VS zal in het tweede kwartaal van 2008 volgen.