1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ook dit jaar is de Games Convention een groot succes, en lokt vele gamers naar het beursgebouw van Leipzig. Door dit succes willen nu ook andere steden meeprofiteren.

De Games Convention groeit razendsnel. Hierdoor worden langzaam maar zeker de grens van de stad Leipzig bereikt. De "Financial Times Deutschland" stelt zelfs vraagtekens bij de groeimogelijkheden in Leipzig, en verwacht dat men nu ongeveer het maximum aantal bezoekers heeft bereikt.

In 2008 loopt het contract, dat de Games Convention aan Leipzig verbindt, af en kan er een andere stad als alternatief gezocht worden. München en Berlijn zijn de favorieten. Sommige steden hebben al interesse getoond, maar mocht de beurs verhuizen, moet ook de naam veranderd worden. De naam Games Convention is namelijk aan Leipzig verbonden.

Thomas Tenzler, woordvoerder van het beursgebouw van Leipzig, wil niet uitsluiten dat Leipzig de Gamebranche tegemoet kan komen. "Er kan bouwgrond teruggekocht worden, waar dan een of twee extra hallen gebouwd kunnen worden." aldus Tenzler.