1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een nieuwe satelliet moet gaan zorgen voor scherper beeld in Google Earth. De leverancier van de beelden, DigitalGlobe, zal de WorldView I morgen lanceren. Deze satelliet maakt scherpere beelden van de aarde dan de oude satelliet.

Deze satelliet zal samen met de oude Quickbird-satelliet zorgen voor nieuwe beelden. Samen zullen ze een oppervlakte van 600.000 vierkante kilometer per dag bedekken. Dit betekent veel vaker up-to-date beelden in Google Earth aangezien de oude satelliet een week nodig had voor deze oppervlakte.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft de satelliet meegefinancierd. Het Amerikaanse National Geaspatial-Intelligence Agency heeft namelijk 500 miljoen dollar meebetaald aan de satelliet.
De nieuwe beelden zijn zo scherp dat ze een nauwkeurigheidsmarge hebben van 3 tot 7,5 meter. Om de privacy te behouden zullen de beelden in Google Earth niet scherper zijn dan een halve meter, aldus het Pentagon.

Een derde satelliet is ook op komst. Deze wordt waarschijnlijk eind 2008 gelanceerd en zal de WorldView II gaan heten. Dit zou betekenen dat er dan meer dan één miljoen vierkante kilometer per dag in beeld gebracht kan worden.