1 min

Zoals al eerder te lezen was wil Google DoubleClick overnemen. Aangezien Google hiermee een monopolie-positie kan krijgen moet dit eerst goedgekeurd worden.

"We vragen aan de Europese Commissie om te kijken naar de voorgestelde overname. We geloven dat deze deal positief is voor zowel gebruikers en adverteerders, en dat het de concurrentie bevordert," aldus Julia Holtz, Google haar competitieadviseur.

DoubleClick is een concurrent voor Google Ads, aangezien het bedrijf gespecialiseerd is in adverteren op het internet. Het bedrijf telt ongeveer 1.500 klanten. DoucleClick concurreert met enkele grote bedrijven als Microsoft en AT&T. Beide bedrijven hebben aan de overheden gevraagd of ze de monopolie-positie in de gaten wil houden. Ze vrezen dat Google met deze overname een monopolie kan krijgen op de adverteerdersmarkt op het internet.

Google heeft niet alleen de Europese Commissie gevraagd voor goedkeuring. De Amerikaanse Federal Trade Commission en de Australische mededingingsorganisatie zijn ook gevraagd om hun goedkeuring te geven, dit was echter in april dit jaar al het geval.