1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Socialistische Partij, afgekort de SP, heeft vragen gesteld aan de Europese Commissie over Windows Vista. Volgens de partij zijn er een hoop fouten in te vinden en krijgen consumenten te weinig kansen om over te stappen op Windows XP.

Zakelijke klanten kunnen gratis migreren naar Windows XP, maar consumenten kunnen dit niet. De Socialistische Partij is van mening dat consumenten benadeeld worden. De SP wil ook dat gebruikers computers kunnen aanschaffen waar zij zelf een besturingssysteem op kunnen installeren.

Europarlementariër Erik Meijer verwijst naar een klachtenlijn, geopend door de Consumentenbond, waarin ruim 5200 klachten binnen kwamen, dit is over één maand bekeken. De voornaamste klachten kwamen over hardware dat niet meer werkte en software dat haar werk niet meer deed.

De SP heeft bovengenoemde klachten doorgegeven aan de Europese Commissie, ze wil van de commissie weten tot hoeverre zij kan verplichten PC’s zonder besturingssysteem te leveren. De SP wil af van computers met standaard een besturingssysteem. Een ander argument wat zij leveren is een recent advies van Globalisation Institute.