1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Art in Holland komt met een nieuwe manier van foto’s maken. Ze zetten een onbemande ballon in die op afstand wordt bestuurd door een fotograaf.

Onder de ballon hangt een camera die de foto’s maakt. De ballon kan zo een foto maken van een bedrijfspand voor bijvoorbeeld een contactpagina. De hoogte is altijd tussen de tien en honderd meter.

Door het gebruik van een speciale heliumballon en een bestuurbare minirobot is het niet meer nodig om zelf met camera de lucht in te gaan. Het maken van luchtfoto’s is hierdoor sneller, betaalbaarder en milieuvriendelijker geworden. Ook in natuurgebieden, waar normaal niet gevlogen mag worden, levert deze manier van fotograferen geen overlast op. Als een havik heeft de camera een goed overzicht en zouden de foto’s volgens Art in Holland gedetailleerd genoemen moeten kunnen worden.

Op de grond is mee te kijken met het zicht van de camera. Dit gebeurt op een scherm, de klant kan gelijk haar wensen bekend maken. De positie van de ballon is eenvoudig te variëren, waardoor heel precies het juiste opnamepunt kan worden bepaald. De ballon kan langere tijd stilhangen in de lucht, waardoor de luchtfoto’s in alle rust kunnen worden gemaakt. De ballon kan ingezet worden voor allerlei doeleinden.