1 min

Tags in dit artikel

, ,

Dell is het eerste IT-bedrijf ter wereld die met het zogenaamde "Carbon Disclosure Project" mee gaat doen om koolstofemissies bij leveranciers te rapporteren.

Het CDP is een non-profit organisatie die opgericht is om volledige koolstof voetsporen bij "Times 500" bedrijven te achterhalen. Het CDP is momenteel bezig om investeerders zover te krijgen deel te nemen aan het project voor 2008. Deze gezamelijke investeerders oefenen druk uit, waardoor leveranciers aangespoord worden om hun koolstofvoetsporen aan het CDP te rapporteren.

De toevoeging van Dell aan dit project zou andere grote IT-leveranciers, zoals HP, IBM en Sun, over kunnen halen om ook deel te nemen. Paul Dickinson, CEO van het CDP, zegt het volgende daarover; "Dell is het eerste IT-bedrijf dat meedoet binnen deze samenwerking en we hopen dat anderen hun voorbeeld volgen. De leveranciers van deze bedrijven zijn voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor de totale uitstoot, dus als zij ook met Dell gaan samenwerken, kunnen zijzelf ook aan hun eigen verminderingsdoelstellingen komen."