2min

Tags in dit artikel

, ,

F-Secure gaat alle smartphones van Toshiba die geïnstalleerd zijn met Windows Mobile, voorzien van ‘Mobile Antivirus’. Deze smartphones zijn te koop in heel Europa.

De koper krijgt beschikking over een evaluatieversie van de software, die ervoor moet zorgen dat de GSM niet geïnfecteerd wordt met malware of virussen. Het is gemakkelijker voor consumenten aangezien de software al beschikbaar is op de telefoon.

De software-oplossing kan handig zijn voor bedrijven. Steeds meer bedrijven gebruiken smartphone’s om altijd bereikbaar te zijn en even snel wat na te kunnen kijken. Een smartphone bevat dus kritieke informatie, die beschermt dient te worden.

"Omdat de markt voor smartphonebeveiliging nog in de kinderschoenen staat, is de samenwerking met ‘mobiele producenten’ voor ons van groot belang", zegt Samu Konttinen, Vice President Mobile Solutions Business Unit bij F-Secure. "Daarom is de beklonken samenwerking met Toshiba, een van Japans grootste en belangrijkste producenten van mobiele toestellen, zeer belangrijk voor ons."

Hiroyuki Goto, Technical Director van de Mobile Communications Division bij Toshiba Informations Systems, over de samenwerking: "Toshiba wil haar gebruikers een unieke en veilige manier van smartphonegebruik laten ervaren. Daarom is een goede beveiliging van deze toestellen zeer belangrijk voor ons. Om je concurrentie een streepje voor te blijven, hebben wij besloten met F-Secure in zee te gaan; het bedrijf is een van de meest gewaardeerde aanbieders van mobiele beveiligingsoplossingen."

Het is niet bekend hoelang de evaluatieversie gratis te gebruiken is. Na afloop van de evaluatieperiode zal een abonnement afgesloten moeten worden om de virusscanner up-to-date te houden. Een licentie van een jaar kost momenteel 34,95 euro per jaar.