1 min

Tags in dit artikel

, ,

Officials van de EU en Verenigde Staten hebben op vrijdag gezegd dat ze de handel in namaak-hardware gaan aanpakken. Eind vorig jaar hebben ze in een gezamenlijke operatie 360.000 namaak producten in beslag genomen in twee weken tijd.

Onder deze spullen waren computercomponenten van meer dan 40 handelsmerken waaronder Intel, Cisco Systems en Philips met een totale waarde van meer dan 1,3 miljard dollar.

"Handelaren en namakers zijn de afgelopen jaren steeds verfijnder geworden", aldus Daniel Baldwin van de Amerikaanse Douane en Grens Bescherming. "Ze vervoeren en verhandelen niet meer in traditionele goederen als schoenen of handtasjes", aldus Baldwin

Deze high-tech spullen worden onder andere gebruikt in producten als computers, vliegtuigen, auto’s en telecom-producten.

Deze officials hebben tevens gezegd dat beide partijen gaan samenwerken met importeurs om erachter te komen hoe de namaakartikelen op de markt zijn gekomen, onderzoeken starten en deze zaak opnemen met een land als China waar de meeste producten vandaan komen.