2min

Tags in dit artikel

,

Apple heeft gisteren wereldwijd zowel de MacBook als de MacBook Pro van een update voorzien. De updates omvatten betere specificaties en ook een lagere prijs.

MacBook

De nieuwe MacBook biedt nu een Intel Core 2 Duo processor tot en met 2.4 GHz, die voorheen alleen voor de MacBook Pro weggelegd was. Het instapmodel heeft echter nog een 2.1 GHz processor, terwijl de beide andere modellen van een 2.4 GHz processor voorzien zijn.
Het instapmodel wordt standaard geleverd met 1 GB geheugen terwijl de twee duurdere modellen allebei standaard met 2 GB geheugen geleverd worden. Het instapmodel heeft een 120 GB harde schijf, het middenmodel een 160 GB harde schijf en het zwarte en tevens duurste model maarliefst een 250 GB harde schijf.
De prijzen zijn ook licht gewijzigd. Het instapmodel kost 999 euro en het midden- en topmodel kosten respectievelijk 1199 en 1399 euro.

De grafische kracht van de MacBook blijft ongewijzigd. Alledrie de modellen hebben een Intel GMA X3100 met 144 MB gedeeld geheugen aan boord. Wat opvalt is dat het instapmodel nog altijd standaard geen SuperDrive aan boord heeft. De beide andere modellen hebben dat wel.

MacBook Pro

Ook de MacBook Pro is vandaag van een update voorzien. Ook hier gaat het alleen om wijzigingen in de specificaties en de prijs.
De MacBook Pro biedt nu een Intel Core 2-processor tot en met 2.5 GHz, voorheen was dit 2.4 GHz. Het instapmodel heeft een 2.4 GHz-processor en de beide andere modellen hebben allebei een 2.5 GHz-processor aan boord, waarbij laatstgenoemde een Level 2 Cache van 6 MB heeft. Alledrie de modellen worden standaard geleverd met 2 GB geheugen.

De hardeschijfcapaciteit is ook licht gewijzigd. Het instapmodel biedt nu een 200 GB harde schijf, de beide andere modellen bieden een 250 GB harde schijf. Daarnaast worden alledrie de modellen geleverd met een 8x SuperDrive en een Nvidia GeForce 8600M GT grafische kaart met verschillende geheugengroottes. Het instapmodel heeft 256 MB geheugen en de beide andere modellen 512 MB.
De prijzen zijn, net als bij de MacBook ook licht gewijzigd. Het instapmodel kost 1799 euro, het middenmodel 2199 en het topmodel 2499 euro.

Verder is de MacBook Pro, evenals de MacBook Air, ook voorzien van een multi-touch trackpad om allerlei trucjes met het trackpad te doen. Zo kan er bijvoorbeeld in- en uitgezoomd worden door twee vingers van elkaar af of naar elkaar toe te bewegen.

De MacBooks zijn per direct beschikbaar. Voor de MacBook Pro’s staat op dit moment een levertijd tussen de 3-4 dagen.