1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google aast al een tijdje op advertentiebedrijf Doubleclick. Volgens persbureau Bloomberg gaat ook de Europese Commissie binnenkort toestemming geven voor deze overname.

Google wil Doubleclick kopen voor 3,1 miljard dollar. Eerder was ook de V.S. al akkoord gegaan met deze overname. Veel bedrijven hebben echter kritiek op de overname, ze zijn bang dat er een oneerlijke concurrentie komt. Google had de Europese Commissie zelf al om goedkeuring gevraagd en deze wordt hoogstwaarschijnlijk binnenkort officieel afgegeven.

De Europese Commissie heeft verschillende onderzoeken gehouden met betrekking tot deze overname. Het eerste onderzoek wat gehouden werd was namelijk niet bevredigend genoeg. Neelie Kroes, commissaris van de Europese Commissie met betrekking tot concurrentie heeft tot 2 april om een uitspraak te doen.

Het onderzoek richt zich niet op de privacy die mogelijk in het geding komt na de overname. Veel privacy-organisaties zijn op hun hoede doordat zowel DoubleClick als Google een grote database heeft met gegevens. De organisaties zijn bang voor de informatie die aan het licht komt wanneer de databases samengevoegd worden. Zij hebben inmiddels al een bezwaar aangetekend bij de EC.