1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft woensdag bevestigd dat het virtualistatiebedrijf Kidaro heeft aangekocht. Het bedrijf uit Redmond heeft echter geen uitspraken gedaan over de hoeveelheid geld die hiermee gemoeid is.

De technologie van Kidaro zal door Microsoft geïmplementeerd worden in nieuwe virtualisatiesoftware voor desktops. Virtualisatie van desktop computers geeft computers de mogelijkheid om meerdere besturingssystemen te gebruiken op een enkele computer.

Zo kan er bijvoorbeeld makkelijker getest worden en bespaart het bedrijven geld, want voor bijvoorbeeld testdoeleinden hoeven dan geen extra machines te worden aangeschaft. Met de technologie van Kidaro is het mogelijk om virtuele dekstops uit te rollen en te beheren. De laatste jaren heeft er een enorme groei plaatsgevonden in dit segment.

Bedrijven zien meer en meer de voordelen van deze manier van werken. Het scheelt ze in veel gevallen geld, energiekosten en plaats in bijvoorbeeld serverruimtes, waar beschikbare ruimte vaak een probleem vormt.