1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Bill Gates heeft tijdens een toespraak voor het Amerikaanse Congres er op aangedrongen meer buitenlanders toe te laten in de Amerikaanse IT-sector om competitief te blijven ten opzichte van de rest van de wereld.

"Het klopt niet dat we ze onderwijzen op onze universiteiten, om ze daarna vriendelijk te verzoeken het land te verlaten", aldus Gates.

Hij kreeg hierbij steun van een aantal politici die voorstander zijn van een meer liberaal immigratiebeleid. Gates benadrukte dat veranderingen in het immigratiebeleid niet genoeg zijn. Er moet ook geïnvesteerd worden in wetenschap- en technologieonderwijs, voor zowel leraren als studenten, het liefst al vanaf de kleuterschool.

Het is niet zo dat er niets geïnvesteerd wordt in het onderwijs. Vorig jaar spendeerde de regering Bush maar liefst 33,6 miljard dollar aan wetenschap, technologie en onderzoeksprogramma’s.

Bill Gates werd geprezen door het congres voor het werk dat hij doet voor zijn "Bill and Melinda Gates Foundation". Afgevaardigde Laura Richardson zou graag zien dat de filantroop nóg meer zou investeren onder andere in de achterstandswijken van Los Angeles County, bijvoorbeeld Long Beach en Compton door middel van studiebeurzen met baangarantie. Gates was het met haar eens, maar wilde toch niet zo ver in de buidel tasten als Laura Richardson eigenlijk zou wensen.