min

Tags in dit artikel

, , , ,

Voor de tweede maand op rij heeft Sony haar PlayStation 3 vaker verkocht dan de Xbox 360 van Microsoft. Dit komt vooral doordat Microsoft de vraag naar haar product niet bij kan benen met de productie.

Wat niemand zal verbazen is het feit dat Nintendo ook deze maand waar aan de top stond wat verkopen betreft van zowel de draagbare spelcomputers als de normale spelcomputers.
Volgens gegevens van de NPD Group, een bedrijf dat marktonderzoeken verricht, is het zo dat Nintendo de eerste twee plaatsen behaalde wat betreft de verkoop van haar consoles. De Nintendo DS stond op de eerste plaats met een verkoopaantal van 578.600 stuks en de Wii haalde de tweede plaats met 432.000 stuks. Deze twee consoles samen waren goed voor 47,6 procent van de totale verkoop aan consoles in de maand februari.

Hoofd van de verkoopafdeling van Nintendo vertelt: "Ons succes is sinds de kerst al niet meer minder geworden, we verwachten dan ook dat we de rest van het jaar even succesvol zullen blijven. Wij hebben dan ook het sterkste aanbod van spellen wanneer het gaat om de hoeveelheid mensen die dit aanspreekt."

Sony nam zelf de tweede en de derde plaats op de lijst in bezit. Hier stond vreemd genoeg de oudere console, de PlayStation 2, hoger dan de nieuwe PlayStation 3. De PlayStation 2 werd 351.800 keer verkocht en de PlayStation 3 ging daarnaast 280.800 keer over de toonbank. Dit is dan ook gelijk de tweede maand achter elkaar dat de PlayStation 3 beter verkoopt dan de Xbox 360.

"Consumenten hebben nu eindelijk de onschatbare waarde van de PS3 ontdekt. Wij zijn van mening dat het feit dat het Blu-rayformaat de formatenstrijd gewonnen heeft doorslaggevend is geweest voor veel kopers," aldus de directeur van Sony Computer Entertainment America. "Met zeer grote titels als Gran Turismo 5 Prologue en Grand Theft Auto IV welke in april uit zullen komen en Metal Gear Solid 4 welke in juni uitkomt, zijn wij van mening dat dit het jaar van de PlayStation 3 gaat worden."

Microsoft zelf moet helaas weer concluderen dat zij onderdoet voor haar concurrenten. De softwaregigant verkocht de Xbox 360 de afgelopen maand namelijk slechts 254.600 keer. Net als in januari had Microsoft ook voordat deze maand begon al gewaarschuwd dat er minder verkocht zou worden dan verwacht. De oorzaak lag zij hiervoor bij de productietekorten.

De PlayStation Portable van Sony werd het minst verkocht met een aantal van 243.000 stuks. Het is wel goed mogelijk dat de verkopen in Maart weer zullen stijgen omdat dan zeer gewilde titels als God of War: Chains of Olympus en Final Fantasy VII: Crisis Core voor deze console uitkomen.