2min

Tags in dit artikel

, ,

Ingram Micro Nederland en Trend Micro, leverancier van beveiligingsoplossingen, hebben een distributie-overeenkomst gesloten. De overeenkomst omvat alle oplossingen in het Trend Micro Worry-Free-portfolio voor mkb-organisaties en de consumentenoplossingen. Ingram Micro is de grootste technologie-distributeur van de wereld.

"We zijn uiterst verheugd over de samenwerking met Trend Micro. De vraag vanuit zowel de de mkb-markt, als de retailmarkt naar een breder portfolio van beveiligingsoplossingen neemt toe. Door de samenwerking met Trend Micro kunnen we aan deze behoefte voldoen", zegt Eric Segers, Managing Director van Ingram Micro. "Het Worry-Free-portfolio van Trend Micro biedt bovendien meer dan de standaard beveiliging tegen spam, virussen en spyware. Onze partners kunnen binnenkort ook Hosted Services van Trend Micro aanbieden, wat ze extra omzetmogelijkheden biedt. Daarnaast bevestigt de samenwerking de toenemende rol van Ingram Micro’s software unit in SaaS." Partners van Ingram Micro maken via trainingen en seminars kennis met de oplossingen van Trend Micro en kunnen gebruik maken van de Security Product- specialisten en consultants. Speciaal voor Trend Micro heeft Ingram Micro zijn sales- en offerte tools aangepast om de partners in hun verkoopproces optimaal te kunnen ondersteunen.

De Worry-Free-oplossingen van Trend Micro zijn speciaal ontworpen met het oog op de wensen en eisen van mkb-organisaties. Naast alle vereiste beveiligingsfunctionaliteit voor de eindgebruiker biedt Trend Micro met het Worry-Free-concept ook voordelen aan resellers, bijvoorbeeld de Worry-Free Remote Manager, afgekort WRFM. Dit is een gratis oplossing waarmee resellers de Worry-Free beveiligingsomgevingen van hun klanten centraal en op afstand kunnen beheren.

De consumentenoplossingen zijn voorzien van technologie waarmee ook de zakelijke producten zijn uitgerust. Deze Web Reputation-technologie blokkeert websites waarvan bekend is dat deze malware bevatten. Op deze manier hebben consumenten dezelfde beveiliging als bedrijven.

"Ingram Micro is de ideale distributeur voor onze producten. Het bedrijf bedient een groot aantal mkb-resellers en retailers en is in Nederland marktleider in softwaredistributie met maar liefst 18 ervaren productspecialisten en -consultants", zegt Patrick Dalvinck, Regional Director Benelux bij Trend Micro. "Ook ons Affinity Partner-programma vaart wel bij het nieuwe partnership. Op dit moment hebben ongeveer 1.300 resellers zich ingeschreven in ons Affinity-programma. Via Ingram Micro komen veel nieuwe resellers in aanraking met onze producten en we gaan dit aantal dan ook aanzienlijk vergroten."