1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nadat eerder de Europese Commissie al vraagtekens had bij de overname van Tele Atlas door TomTom, kan de EC natuurlijk niet zonder slag of stoot de overname van digitale kaartenmaker NavTeq door Nokia door laten gaan.

Er liep al een onderzoek, maar dit is met 90 tot maximaal 125 dagen verlengd omdat de EC nader in wil gaan op de mogelijke bedreigingen voor andere digitale kaartenmakers.

Ondanks de uitspraak van de Europese Commissie, is Navteq-baas Judson Green nog steeds enthousiast over de verwachte overname door Nokia. "We doen er alles aan om het onderzoek van de Europese Commissie zo goed mogelijk te laten verlopen", aldus Green in een persbericht.

Ook Rick Simonson, CFO van Nokia, neemt de zorgen van de Europese Commissie ter harte; "We kijken er naar uit om de transactie te sluiten in goede overeenstemming met de Europese Commissie."

Nokia is van plan om de digitale kaarten en GPS-systemen van NavTeq in haar mobiele telefoons te verwerken. Hiermee zou het bedrijf drie keer groter worden dan TomTom.