1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het onlangs door Google overgenomen DoubleClick krijgt nu al een organisatorische wijziging. Google ontslaat 300 mensen bij de Amerikaanse tak van DoubleClick.

Deze vermindering in aantal arbeidsplaatsen is de eerste significante personeelsvermindering in de historie van zoekmachinegigant Google. De 300 banen staan gelijk aan 25 procent van het totale aantal werkplekken bij Doubleclick wereldwijd.

Google wou niet reageren om het totale aantal ontslagen maar gaf wel de volgende verklaring; "Sinds de overname van DoubleClick is afgerond, hebben we aan een plan gewerkt om de werknemers van DoubleClick binnen Google te passen. Net zoals bij vele andere fusies leidt dit tot een reductie van het aantal arbeidsplaatsen bij het aangekochte bedrijf".

Een aantal werknemers zal direct worden ontslagen. Anderen krijgen een overgangsrol binnen Google. Na deze overgangsperiode krijgen ook zij hun ontslag.
Ook al kwam deze aankondiging niet onverwacht, is het aantal ontslagen hoger dan analisten hadden verwacht. Omdat Google in de laatste jaren veel personeel heeft aangenomen menen analisten dat het bedrijf iets voorzichtiger is geworden in haar personeelsbeleid.