2min

Tags in dit artikel

, , ,

Loterijverlies.nl, een initiatief van Morand Juridische Bijstand, bereidt een juridische procedure voor tegen de Staatsloterij wegens misleidende reclame. De Staatsloterij heeft winnende nummers getrokken uit niet-verkochte loten en heeft daarmee de deelnemers misleid, meent Loterijverlies.nl. De organisatie roept gedupeerden op zich aan te melden via de website.

Het verloten van prijzen onder niet-verkochte loten staat niet in het reglement van de Staatsloterij en wordt ook niet vermeld in reclame-uitingen van de loterij. De Reclame Code Commissie heeft inmiddels geoordeeld dat er sprake is van misleidende reclame ten aanzien van de prijzen van 20x 100.000 euro en 20x 50.000 euro.

Het misleidende karakter van de reclame is dan ook al vastgesteld. Dit bevestigt hetgeen Loterijverlies reeds uit onderzoek geconcludeerd heeft. Er is dan ook sprake van een onrechtmatige daad, waardoor de overeenkomst vernietigd kan worden door spelers. De schade voor de ruim 1,4 miljoen vaste spelers van de Staatsloterij kan oplopen tot honderden euro’s. Naar schatting kan de totale claim richting de Staatsloterij tenminste een half miljard euro bedragen.

Gedupeerden kunnen zich aanmelden voor het proces op de site van loterijverlies om zodoende hun geld terug te eisen. Na aanmelding op Loterijverlies.nl doen gedupeerden automatisch mee met het proces en worden zij regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen middels nieuwsbrieven en updates via de website. Het doel van de procedure is om het verlies wat gedupeerden hebben geleden terug te vorderen en daarnaast een bedrag te vorderen voor geleden schade.

Het proces wordt aangespannen door de juristen van Morand, onder leiding van een specialist in kansspelen. Meer informatie en details over eenmalige administratiekosten voor deelname is beschikbaar via de website van loterijverlies.