1 min

Tags in dit artikel

, ,

Zo’n drie jaar geleden heeft eBay voor 2,6 miljard dollar Skype overgenomen. Daar lijkt nu echter een einde aan te komen aangezien eBay van plan is Skype in de verkoop te doen.

De overname van Skype was een grote stap voor eBay en bleek in de praktijk iets minder goed uit te pakken dan verwacht. De telefoondienst groeide in die tijd wel enorm, in de drie maanden na de overname kwamen er 33 miljoen gebruikers bij.

eBay hoopte met de betaalde opties zoveel winst te maken dat het aankoopbedrag snel terugverdiend kon worden. Dit pakte echter anders uit. Het eerste kwartaal van dit jaar hadden de betaalde opties nog een omzet van 126 miljoen dollar, dat is 61 procent meer dan vorig jaar. Dit komt vooral door de hoge omzet van de rubrieksadvertenties, advertenties en handel in online tickets.

eBay overweegt Skype te verkopen omdat ze de dienst nog niet hebben kunnen gebruiken in combinatie met andere producten. Als Skype ook niet te gebruiken is in combinatie met ecommerce dan is het zeer waarschijnlijk dat Skype in de verkoop gaat.