1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Commodore, ooit het legendarische bedrijf uit de tachtiger jaren, legt zich niet neer bij een faillissement. Het bedrijf werd enige tijd geleden verkocht aan Yeahronimo, maar nu eisen drie onbekende crediteuren geld van het bedrijf.

In 1994 kwam het merk Commodore in handen van Tulip, die grote plannen hadden met het merk maar er uiteindelijk niets mee deed. Vervolgens nam Yeahronimo de handel over en wilde hardware gaan combineren met onlinediensten zoals een audio- en videospeler met de naam Gravel, maar deze ambities bleken te hoog gegrepen en vorig jaar werd al het personeel ontslagen.

Het werd niet bepaald beter. Een mislukte overname door Support Plus eindigde in een schikking van 250.000 euro en ook een samenwerking met Phillar bleek niet de oplossing voor alle problemen.

Een herlancering van het merk leek op stapel te staan, maar dit zal erg moeilijk worden nu Commodore International BV failliet verklaard is. Het bedrijf heeft geen personeel maar is alleen in het bezit van het logo en merkrecht.

Alleen lijkt het bedrijf niet op de hoogte te zijn van een faillissement. Volgens curator Dingemans beroept het bedrijf zich op een procedurefout. Als Commodore alsnog met het geld over de brug komt zijn de schuldeisers bereid het faillissement in te trekken.

Morgen, tijdens een aandeelhoudersvergadering, verwacht Commodore een verlies van dertien miljoen euro aan te kondigen. Hoe groot de totale schuld is wil de curator niet vertellen.