Een groot deel van de topmanagers weigeren een serieuze overweging in de ICT te maken. Volgens hen is de ICT-wereld slechts iets dat veel geld kost en zeer technisch aangelegd is. Deze kreten werden gepubliceerd door Ernst & Young, het onderzoeksbedrijf dat onderzoek deed hiernaar.

Ondanks dat het cijfer over de tevredenheid in de bedrijfswereld en overheidswereld is toegenomen, blijft dit cijfer mager. Bedrijven en de overheid geeft nu een 6,7 voor de IT-oplossingen. De managers die door Ernst & Young ondervraagd zijn geven aan dat ICT vooral iets waardevols is.

Eenderde van alle ondervraagde topmanagers geven te weinig om ICT-oplossingen. Zo wordt er niet gecommuniceerd volgens een werkende ICT-strategie en geven veel werknemers aan dat de manager hierin onvoldoende geïnteresseerd is. Volgens het onderzoeksbedrijf is 38 procent van de managers zich niet bewust van ICT-ontwikkelingen.

Jacob Verschuur, een medewerker van Ernst & Young’s ICT-Barometer, geeft aan het om pure onwil gaat: "Gelukkig heeft het grootste deel van de top in Nederland ICT wel in de vingers. Al blijft de overheid duidelijk achter op de sector dienstverlening."