2min

Tags in dit artikel

, , ,

Codemasters heeft een overeenkomst met Formula One Administration Limited bereikt. Codemasters heeft zodoende exclusief de rechten op een Formule 1-videogame gekregen.

"De FORMULE 1 is ambitieus en wordt uitgebreid met nieuwe circuits, zoals de recent geopende circuits in het Midden Oosten en China. Daarnaast liggen de plannen in uitbreiding van het bereik via technologie. De huidige mogelijkheden die zowel de consoles als de PC bieden aan communities, spelen een sleutelrol in de verdere wereldwijde groei van het FORMULE 1 publiek", vertelt Rod Cousens, CEO vanCodemasters.

"Als wereldwijd de nummer 1 ontwikkelaar op het gebied van racegames, is het bemachtigen van de licentie van FORMULE 1 het juweel op de racekroon van Codemasters, hiermee de ondubbelzinnige segmentkampioen creërend. Het ziet er dus goed uit voor FORMULE 1; de licentie wordt nu vertegenwoordigd door de uitgever die de afgelopen jaren heeft bewezen ijzersterke racegames te kunnen maken en de FORMULE 1 games zijn nu in handen van het bedrijf dat dit ook online waar kan maken", aldus Cousens.

"De wereldwijde successen en de recente ontwikkelingen in de racegame-technologie bij Codemasters zorgen ervoor dat wij de uitgelezen kandidaat zijn voor de FORMULE 1", zegt Chris Deering, chairman bij Codemasters. "De ideale combinatie van de nieuwe uitbreidingen in FORMULE 1 en de vernieuwende technologieën van Codemasters zullen een geheel vernieuwde FORMULE 1 racebeleving laten zien op zowel het circuit als op HD gameschermen."

Voor de game ‘FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP’ wordt een eerder in de prijzen gevallen engine gebruikt. Namelijk de EGO: Game Technology Engine. Deze engine is al vaker gebruikt, bijvoorbeeld in de nog uit te komen game Race Driver: GRID.

Codemasters hoopt in 2009 de game te kunnen lanceren.