1 min

Tags in dit artikel

, ,

Barracuda heeft een vijandig bod op SourceFire bekend gemaakt. Hiermee wil het beveiligingsbedrijf voorkomen dat SourceFire ten onder gaat aan een rechtzaak die nu tegen dit bedrijf loopt.

SourceFire heeft in augustus vorig jaar ClamAV overgenomen en probeert dit product nu commercieel te krijgen. Concurrent Trend Micro heeft het bedrijf echter een proces aangespannen, aangezien SourceFire diverse patenten zou scheiden.

Barracuda heeft geen intenties tot de technologie die beschikbaar is bij SourceFire. Dit komt omdat Barracuda al gebruik maakt van het open-source beveiligingsprogramma ClamAV.

Volgens Barracuda is het bod geplaatst om het bedrijf niet ten onder te laten gaan aan de rechtzaak en om de toekomst veilig te stellen van onder andere het product ClamAV. "Wij denken dat de passiviteit van het bedrijf (Sourcefire) in het gevaar van de rechtzaak van Trend Micro ook een slechte invloed zal hebben op de koers", schrijft Barracuda in een brief naar SourceFire. SourceFire’s directie heeft nog niet gereageerd op het bod.