2min

Tags in dit artikel

, ,

Om tegenstand tegen NVIDIA en haar partners te kunnen bieden heeft AMD/ATI (DAAMIT) er voor gekozen om samen te gaan werken met Blizzard. Dit is niet de eerste samenwerking van DAAMIT, want eerder werd er al een overeenkomst gesloten met Valve, het software bedrijf dat onder andere bekend is van Half-Life en Counterstrike.

Voor de meeste mensen zal het wellicht wel bekend zijn dat Blizzard de maker is van het immens populaire spel World of Warcraft. Dat is ook de reden dat DAAMIT een samenwerking heeft gesloten met Blizzard, want men wil graag aan populariteit winnen bij de gamers.

De samenwerking tussen DAAMIT en Valve lijkt goed te verlopen. DAAMIT heeft namelijk Radeon 9600-kaarten en Radeon 9800-kaarten geleverd aan kopers met een voucher die je in staat stelt om Half-Life 2 gratis op te halen. Toen bekend was dat er een exemplaar van Half-Life 2 bij de aankoop van één van de bovengenoemde grafische kaarten werd bijgeleverd, ging de verkoop van de grafische kaarten sterk omhoog.

Of DAAMIT iets soortgelijks wil doen met Blizzard is niet bekend, maar het is wel duidelijk dat Blizzard weet wat het doet. Na het meest gespeelde spel op dit moment (World of Warcraft) heeft Blizzard ook een goed imago opgebouwd met andere titels. De reputatie van Blizzard is buiten World of Warcraft om dan ook met name te danken aan de Diablo- en Starcraft-series.