1 min

Tags in dit artikel

, ,

Palm, het bedrijf dat voornamelijk bekend is door zijn PDA’s en het PalmOS, heeft een verlies gedraaid van 43,4 miljoen dollar in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Een gebroken boekjaar is een boekjaar dat niet gelijk loopt met het kalenderjaar, want een gebroken boekjaar loopt over de kalender-jaargrens heen (bijvoorbeeld 1 juni tot 1 juni).

Doordat er in het boekjaar een verlies werd gedraaid van 43,4 miljoen dollar, valt de omzet in die periode ook lager uit. Dit resulteerde in een omzet die na de daling was geslonken tot 296 miljoen dollar.

Vorig jaar ging het beter met Palm dan op het moment van schrijven. Toen wist het bedrijf namelijk in dezelfde periode winst te boeken. In deze periode werd er namelijk een netto winst van 15,4 miljoen dollar behaalt. Dit zorgde voor een stijgende lijn in de omzet, want deze steeg tot 401 miljoen dollar.

Dat de omzet van Palm op dit moment daalt is met name te danken aan het feit dat consumenten steeds minder belangstelling hebben in de Treo-toestellen die door Palm geproduceerd worden. De Centro-modellen verkopen wel goed en zijn in verhouding tot de Treo-modellen een stuk goedkoper. Echter kunnen de Centro-modellen het verlies op de omzet niet rechtzetten.