1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het bedrijf Texas Instruments, dat met name bekend is van zijn rekenmachines en chips voor mobiele apparatuur, heeft een niet al te best tweede kwartaal achter de rug in het tweede kwartaal van dit jaar.

Vorig jaar waren de winstcijfers bij Texas Instruments hoger in het tweede kwartaal, maar in het tweede kwartaal van dit jaar moest het bedrijf toezien hoe de omzet en de winst afnamen. De afname van de omzet en de winst zou volgens de topman Rich Templeton vooral te wijten zijn aan het feit dat chips voor mobiele telefoons onverwacht steeds minder verkocht zouden worden.

Als we terugkomen op de cijfers dan zien we dat Texas Instruments vorig jaar nog een winst behaalde van 614 miljoen dollar in het tweede kwartaal. Dit jaar is deze winst echter met 26 miljoen dollar (vier procent) gezakt, want Texas Instruments produceerde in het tweede kwartaal van dit jaar een winst die in totaal 588 miljoen dollar bedroeg. Deze 588 miljoen dollar komt ongeveer neer op zo’n 369 miljoen euro met de huidige koers. De omzet zag men bij Texas Instruments dalen van 3,42 miljard dollar tot 3,35 miljard dollar. Door deze getallen zou de winst van de aandelen ongeveer uitkomen op 0,41 en 0,47 dollar per aandeel.