1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia en Quallcomm hebben besloten de lopende rechtszaak met elkaar stop te zetten een schikking te treffen. Dat maakten beide bedrijven deze week bekend.

Er zijn geen financiële details rond de schikking bekendgemaakt, maar Nokia zal in ieder geval geld betalen aan Quallcomm voor het gebruik van zijn technologie in de afgelopen vijftien jaar. Anderzijds zal Nokia haar ‘antitrust’-klacht, ingediend bij de Europese Commissie, vernietigen.

"We zijn van mening dat deze ontwikkeling goed is voor de markt, deze kan zo profiteren van de voordelen", aldus Nokia baas Olli-Pekka Kallasvuo. Beide bedrijven raakte in april 2007 verwikkeld in een conflict over patenten. Er werden over en weer verschillende rechtszaken aangespannen door beide bedrijven. De zaak leek geen einde te krijgen, totdat beide bedrijven deze week dus bekendmaakten dat er een schikking is getroffen.

Quallcomm heeft overigens besloten te wachten het met vrijgeven van de kwartaalresultaten tot de Finse telefoonfabrikant met het goede nieuws kwam. De resultaten van Quallcomm zijn iets minder positief, het bedrijf heeft zes procent minder omzet gedraaid.