1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De online-nieuwsdienst EETimes heeft laten weten dat Seagate belang zou hebben bij een overname van SanDisk. SanDisk is één van de grootste fabrikanten op de wereld die geheugenkaarten produceert. Op het "gerucht" van de EETimes hebben de beide bedrijven op dit moment nog niet gereageerd.

Seagate is voornamelijk bekend vanwege zijn productie van harde schijven, want het bedrijf is de grootste producent ter wereld als het op harde schijven aankomt. Het bedrijf richt zich overigens niet alleen maar op harde schijven, want het gaat zich ook steeds meer focussen op flashgeheugenchips.

Seagate wil in het begin van 2009 graag met zijn Solid State Disks (SSD’s) op de markt komen. Men wil zich met deze SSD’s eerst richten op de servermarkt. Een eventuele overname van SanDisk zou hier voordelen kunnen bieden aan Seagate. Seagate zou namelijk geïnteresseerd zijn in de technologieën en activiteiten op het gebied van SSD’s van SanDisk.

Het gerucht kwam ter sprake in Santa Clara (Californië) op een conferentie, de Flash Memory Summit. Het gevolg van het gerucht was een stijging van de aandelenkoers van SanDisk op de beurs. De aandelen zouden namelijk met negen procent zijn gestegen.