1 min

Tags in dit artikel

, ,

De gezondheid van Apple-baas Steve Jobs is al geruime tijd een heikel punt, maar deze week deed door publicatie van een in memoriam opeens het gerucht de ronde dat de mede-oprichter van Apple overleden zou zijn.

De Amerikaanse nieuwssite Bloomberg publiceerde afgelopen woensdagmiddag per abuis een 17-pagina’s tellend in memoriam waarin Steve Jobs’ gehele loopbaan beschreven staat. Het in memoriam, waarin bepaalde zaken gewijzigd moesten worden, had niet gepubliceerd mogen worden, maar is per abuis toch gepubliceerd.

Met name investeerders die elk minuscuul detail over Apple in de gaten houden waren met stomheid geslagen. De discussie over de gezondheid van Jobs kwam daarmee direct weer op gang.

Hij onderging in augustus 2004 een operatie waarbij een tumor in zijn alvleesklier werd verwijderd. Daarna ging het allemaal de goede kant op, maar dit jaar werd er opnieuw gespeculeerd over de gezondheid van Jobs omdat hij er slecht uit zou zien.

Dat grote nieuwsorganisaties een in memoriam voor belangrijke personen paraat hebben is een normale zaak. Dat het per abuis is gepubliceerd, is een verkeerde samenloop van omstandigheden. Jobs heeft niet op de zaak gereageerd. Hoewel het in memoriam inmiddels al lang en breed teruggetrokken is, hebben de mensen van Gawker nog wel een kopie kunnen maken.