1 min

Tags in dit artikel

Dit jaar zal op dinsdag 28 oktober de eerste Open Source Conference gehouden worden in Nederland. Dit moet een jaarlijks terugkerende conferentie worden over de toepassing van open source in een enterprise-omgeving.

De bedrijven Red Hat en Accenture zijn de hoofdsponsors van de conferentie. Naast deze twee bedrijven zullen er ook sprekers aanwezig zijn van Alfresco, RackSpace, Pentaho, iTricity, IBM en EnterpriseDB. De conferentie zal plaatsvinden in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Tijdens de conferentie worden vooral praktijkvoorbeelden behandeld. De SNS Bank zal bijvoorbeeld aanwezig zijn om informatie te geven over de invloed van de toepassing van open source in hun systemen.

Volgens Accenture is er een toenemende vraag naar opensourcesoftware in Nederland en zien we in ons land een inhaalslag tegenover landen als Brazilië, Spanje en Amerika waar opensourcesoftware al veel uitgebreider gebruikt wordt. Er is volgens Accenture dus potentie om een informatieplatform middels een conferentie te bieden richting geïnteresseerde bedrijven in Nederland.