2min

Tags in dit artikel

, , ,

NVIDIA heeft gisteren bekendgemaakt dat het 360 werknemers aan het einde van september gaat ontslaan. Deze 360 mensen zijn 6,5 procent van het gehele personeel dat werkzaam is bij NVIDIA.

Volgens NVIDIA zouden deze maatregelen genomen moeten worden, omdat de werkwijze van het bedrijf in het tweede kwartaal van 2009 drastisch aangepakt gaat worden. NVIDIA wil zich meer gaan richten op de gehele wereld in plaats van specifiek per regio aan het werk te gaan. De mensen die ontslagen worden zouden ongeveer vanaf nu binnen één week bericht moeten krijgen over het reilen en zeilen van hun ontslag.

Ook wil NVIDIA zich meer gaan bezighouden met projecten die op dit moment al in ontwikkeling zijn. Het bedrijf wil zich meer gaan richten op CUDA en Tegra om te kunnen blijven innoveren in de toekomst. Hierbij komen ook investeringen om de hoek kijken en deze moeten financieel wel worden waargemaakt.

Jen-Hsun Huang, President en CEO van NVIDIA zegt: "Onze actie van vandaag was lastig om te beslissen, maar het was nodig wanneer er gekeken wordt naar de actuele situatie bij NVIDIA. Ondanks onze werknemers die we ontslaan, willen we wel doorgaan met het investeren in high-end technologieën die in de toekomst voor een enorme groei kunnen zorgen. Hieronder vallen CUDA en Tegra. We maken deze snelle beslissing om onze positie in de markt ten opzichte van onze concurrenten te versterken. Ook willen we onze financiële prestaties herstellen met deze beslissing. Door deze besluiten door te voeren kunnen we van NVIDIA een nog sterker bedrijf maken dan het al is."