1 min

Tags in dit artikel

,

Erik Gerritsen is aangesteld als ambassadeur voor open source en open standaarden. Hij moet proberen om andere overheden en overheidsambtenaren warm te maken voor open source-software.

Gerritsen is benoemd door de Staatsecretaris van Economische zaken Heemskerk. Hij heeft het actieplan "Nederland Open in Verbinding" in het leven geroepen. Nu is het de taak van Gerritsen om het ICT bedrijfsleven en andere overheden van dit actieplan op de hoogte te stellen. "Het is nog niet overal bekend, daar kunnen we open en eerlijk in zijn", aldus een woordvoerder.

Gerritsen zal niet alleen informatie geven over het overstappen naar open source-applicaties. Hij is ook bereid gevonden om te bemiddelen en te begeleiden bij een dergelijke overstap. Gisteren liet Octrooicentrum Nederland al weten voor een deel over te stappen naar open source-software en standaarden. Het is de bedoeling dat in de toekomst meer bedrijven dit voorbeeld zullen volgen. Het is aan de ambassadeur om meer bedrijven te vinden die een dergelijke omschakeling wel zien zitten.