1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na meerdere berichten op Techzine over de reorganisatie van HP is eindelijk duidelijk geworden dat er in Nederland zo’n 560 werknemers hun baan zullen verliezen.

Zoals verwacht zullen de meeste ontslagen vallen bij de dochteronderneming EDS. Begin dit jaar was daar en een reorganisatie gestart. Die zal echter uitgebreid worden door de reorganisatie van HP wereldwijd. "Dat bestaande plan is nu uitgebreid en wordt versneld uitgerold. Daarnaast sneuvelen doublures in het management en in ondersteunende afdelingen. Dat laatste is wel een direct gevolg van de integratie van EDS in HP" aldus woordvoerder van HP Jeroen Coenen.

Nederland wordt door de reorganisatie zwaar getroffen. Wereldwijd zullen gemiddeld zo’n 7,5 procent van de werknemers hun baan verliezen. In Nederland ligt dit percentage echter op 14 procent en dus boven het gemiddelde. Het klopt dat hier in Nederland bovengemiddeld veel ontslagen zijn", vertelt HP-woordvoerder Jeroen Coenen. "Dat komt doordat EDS al aan het begin van dit jaar was begonnen met een reorganisatieplan."

HP is inmiddels bezig met het samenstellen van een sociaal plan voor 2009. Voor EDS bestaat er nog geen sociaal plan. HP heeft aangegeven op korte termijn in overleg te gaan met vakbonden en de ondernemingsraad. Binnen enkele weken zal er ook voor werknemers van EDS een sociaal plan beschikbaar zijn.