2min

Tags in dit artikel

, , ,

De verkoop van notebooks is de laatste tijd zeer snel aan het groeien, maar heeft er nooit voor kunnen zorgen dat het meer verkocht werd dan de desktops. Dit ondanks de slechte groeicijfers voor de desktops zelf. De vraag was dan ook niet of de laptops meer verkocht gingen worden dan de desktops, maar eerder wanneer dit zou gebeuren. Volgens IDC is dit voor de eerste keer gebeurd in het derde kwartaal van dit jaar.

Het marktonderzoeksbedrijf heeft laten weten dat voor de eerste keer in de geschiedenis van de Amerikaanse markt het aantal verscheepte desktops minder is geworden dan het aantal verscheepte notebooks. IDC liet weten dat notebooks maar liefst 55.1 procent van het totaal aantal verscheepte computers in beslag nam in kwartaal drie.

De marktonderzoeker liet ook weten dat het verkooprecord van 9,5 miljoen verscheepte notebooks in het derde kwartaal heeft gezorgd voor een groei van maar liefst achttien procent. IDC vertelde zelf dat volgens hen deze groei onder anderen gekomen is door een "relatief goed back-to-schoolseizoen" en het feit dat daarnaast deze markt geen tekenen liet zien van de financiële crisis die aan de gang is.

Het bedrijf liet verder ook weten dat "vrijwel alle grote notebook- en desktopverkopers gemerkt hebben dat zij meer notebooks verscheept hebben dan desktops in dit kwartaal. Sommige fabrikanten, waaronder Sony, Acer en Lenovo hebben zelfs gemerkt dat de notebooks meer dan 65 procent van hun totaal in beslag namen."

Onderzoeksmanager David Daoud van IDC liet ook weten dat onderzoek uitgewezen heeft dat steeds meer mensen de waarde gaan inzien van mobiliteit en hierdoor steeds vaker overstappen op een notebook. Het voegde hier aan toe dat ondanks dat mobiliteit een groeiende factor zal blijven vormen, de economie ook een grote invloed kan gaan hebben.