2min

Tags in dit artikel

, ,

Ondanks het feit dat het nieuws voor EA de laatste paar werken niet al te goed is, is één lichtpuntje misschien wel de aankondiging van het feit dat EA Brutal Legend van Tim Schafer overneemt. Het spel gaat van Double Fine Productions naar EA toe via haar EA Partners-programma.

Na de samenvoeging van Activision en Blizzard was de toekomst van deze titel gedurende een aantal weken onzeker. Dit kwam doordat er gedurende deze tijd geen nieuws verscheen over een nieuwe uitgever van dit spel. Het spel is altijd al ontwikkeld voor zowel de Xbox 360 als de PlayStation 3.

Brutal Legend is ontwikkeld door Tim Schafer die gedurende de jaren veel waardering heeft gekregen voor het ontwikkelen van spellen als Psychonauts, Day of the Tentacle, Grim Fandango en Full Throttle. Veel mensen vonden dat Schafer altijd unieke en fascinerende spellen kon ontwikkelen. Veel van zijn spellen kwamen echter nooit in aanraking met zoveel commercieel succes als de spellen zouden verdienen. Toch geloven veel analisten dat dit niet door de kwaliteit van zijn werk komt, maar eerder door de keus van uitgever.

Double Fine heeft er dan in dit geval voor gekozen om naar EA Partners te stappen om zo samen te kunnen werken met EA. Juist doordat EA goed is in marketing en het spel dus de aandacht zou kunnen geven die het verdient, is het een goede keus van Double Fine.

Op dit moment doen de geruchten de rondte dat het spel in de herfst van 2009 op de markt zal komen.