1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Toshiba heeft ’s werelds eerste 512GB solidstateschijf onthuld. Deze schijf is gericht op optimale prestaties voor notebooks, game-pc’s en thuisentertainmentsystemen.

Het bedrijf heeft tevens een nieuwe serie SSD’s tentoongesteld die gebaseerd zijn op de 43nm Nand-chips. Deze schijven hebben een capaciteit van 64, 128 of 256 GB met een grootte van 1,8 of 2,5 inch.

Volgens Toshiba gebruikt de tweede generatie solidstateschijven een geavanceerde Multi-Level Cell-controller die voor hogere lees- en schrijfsnelheden zorgt, parallelle data-overdachten mogelijk maakt en een betere betrouwbaarheid levert.

De nieuwe schijven maken gebruik van AES-encryptie en hebben een maximumleessnelheid van 240 MB/s en -schrijfsnelheid van 200 MB/s, wat zorgt voor sneller boottijden en het sneller opstarten van applicaties.

"De markt van solidstateschijven evolueert erg snel met steeds snellere schijven om de marktvereisten te halen en steeds verschillende productfamilies voor de juiste doeleinden," aldus Kiyoshi Kobayashi, vicepresident van Toshiba. "Deze nieuwe 43nm-SSD-familie brengt waarde en prestaties goed in balans voor zijn klantdoeleinden dankzij het gebruik van de geavanceerde controllerarchitectuur."

Toshiba erkent dat SSD’s steeds meer marktaandeel zullen vergaren in de toekomst. In 2010 wordt verwacht dat ongeveer 10 procent van de notebookmarkt over is op SSD’s en in 2012 moet dat zelfs 25 procent zijn.

Prijzen van de schijven zijn nog niet bekend gemaakt. De eerste modellen zullen in begin 2009 gedemonstreerd worden waarna in het tweede kwartaal de massaproductie begint.