2min

Tags in dit artikel

, , ,

Lenovo gaat op CES, een grote consumenten-elektronica-beurs in Las Vegas een nieuwe laptop presenteren, zo lijkt. De eerste beelden zijn inmiddels al opgedoken, het betreft een laptop met twee beeldschermen.

Lenovo gaat begin januari, wanneer de beurs bezig is, de nieuwe laptop presenteren. Het bijzondere aan de laptop is het gebruik van twee schermen, wat werkt met een soort uitschuif-tafel-systeem, men kan ‘uit’ het zeventien inch scherm nog een tien inch scherm halen. De laptop is voorzien van het typenummer ThinkPad W700ds en moest eigenlijk pas tijdens CES voor het eerst onthult worden, de foto’s lekten echter al uit.

De nieuwe laptop beschikt over een tweede scherm dat door wijze van scharnier-functionaliteiten aan het andere scherm vast zit. Door het tweede scherm wordt de laptop ongeveer tien millimeter dikker. Specificaties zijn al te vinden op IBM’s website. Uit deze specificaties kan men ophalen dat het scherm voornamelijk bedoelt is voor fotobewerking-programma’s en dergelijk. Het tweede scherm zorgt er dan voor dat men zowel thuis, aangezien dergelijke mensen veelal een dual-screen-opstelling hebben en onderweg een dual-screen hebben.

Bovenstaande afbeelding is klikbaar naar een slideshow met meerdere afbeeldingen.

Het tweede scherm komt door middel van een veer-mechanisme te voorschijn en heeft een resolutie van 768 x 1280 pixels. Er zijn nog geen officiële prijzen bekend gemaakt, maar men houdt rekening met een prijs van ongeveer drieduizend dollar. Zowel Windows XP, Windows Vista als Windows 7 zal gaan draaien op de laptop.