2min

Tags in dit artikel

,

Novell, een bekende opensourcesoftware-distributeur, heeft besloten ook deel te gaan nemen aan de Dutch Hosting Provider Association, ook wel DHPA genoemd. Novell wordt een endorser van de organisatie.

De DHPA zet zich in om het imago en betrouwbaarheid van het Nederlandse hosting-bedrijfsleven te verbeteren. Inmiddels heeft de DHPA zestien leden, waaronder Leaseweb, KPN en NXS Internet. En kent ook een aantal endorsers, zoals Microsoft, SUN, IBM en Cisco. Maar ook Novell onderkent nu de doelen van de organisatie en wordt hiermee endorser.

Jan Willem des Tombe, voorzitter van de DHPA zegt: "Novell is voor managed hosting oplossingen de leidende leverancier die interoperabiliteit waarborgt tussen heterogene platformen. Veel van de leidende Nederlandse hosting providers gebruiken de operating systemen, beheertools voor gevirtualiseerde omgevingen en andere technologieën van Novell dan ook in hun hosting oplossingen. Novell is bovendien als enige Linux leverancier gecertificeerd door Microsoft en is de enige Linux distributie die direct ondersteund wordt door SAP."

"Hostingproviders beschikken over de meest geavanceerde datacentra in de markt. Vele van hen werken reeds met de oplossingen van Novell voor de integratie van hun heterogene omgevingen en het beheer van hun fysieke- en virtuele-infrastructuren", aldus Mark-Peter Mansveld, Director Datacenter Solutions Novell Benelux. "De DHPA speelt een belangrijke rol in de verdere professionalisering van de hostingsector en het structureren van innovatie binnen deze branche. Voor Novell is ondersteuning van de DHPA dan ook een logische stap. Door de samenwerking met DHPA hopen wij bovendien onze wederzijdse kennis van complexe integratie- en beheervraagstukken in te kunnen zetten voor de ontwikkeling van nieuwe, onderscheidende oplossingen."