1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple lijkt totaal geen last te hebben van de economische crisis. Het gaat om de beste kwartaalcijfers in de geschiedenis van het bedrijf.

Nog nooit werden er zo’n goede resultaten in een kwartaal behaald. Het gaat om het laatste kwartaal van 2008 waarvan Apple gister de cijfers bekend heeft gemaakt. Uit de cijfers blijkt ook dat Apple de omzet zag stijgen naar de magische grens van tien miljard dollar, namelijk 10,17 miljard dollar. Dit heeft ook effect gehad op de winst, die bedroeg namelijk 1,61 miljard dollar. "Zeker in deze moeilijke economische tijden zijn we enorm blij de beste kwartaalcijfers in onze geschiedenis te kunnen melden", aldus Steve Jobs.

In 2007 behaalde het bedrijf nog een omzet van 9,6 miljard dollar en een winst van 1,58 miljard dollar. Apple zag in 2008 maar liefst 2,5 miljoen Macintosh computers, 4,3 miljoen iPhones en 22,7 miljoen iPods over de toonbank gaan. Apple verwacht echter niet dat deze groei zich doorzet. In het tweede kwartaal wordt een omzet tussen de 7,5 en 8 miljoen verwacht, dit kan echter ook nog lager uitvallen.