1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het aantal beschikbare vacatures in de ICT-sector is in januari van dit jaar fors gedaald. Dit blijkt uit de Monster Employment Index van vacaturesite Monsterboard.

Volgens deze index is het aantal online vacatures in januari van dit jaar met maar liefst 33 punten gedaald ten opzichte van dezelfde maand in 2008. In vergelijking met december 2008 daalde de index met zo’n zestien punten. De index daalt al voor de zevende keer op een rij.

"Rekening houdend met de verwachting van de Europese Commissie dat de Nederlandse economie aanzienlijk zal krimpen in 2009, is het niet verrassend dat het Nederlandse bedrijfsleven terughoudend is in het werven van personeel. Veel bedrijven verkleinen het aantal tijdelijke krachten en flexwerkers, wat leidt tot een daling van het aantal vacatures", zegt Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl.

Nederland doet het nog redelijk in vergelijking met het Europees gemiddelde. Over heel Europa gezien daalde de index in januari namelijk met zeventien punten ten opzichte van december 2008. Over het hele jaar gezien daalde de index in Europa met 41 punten. Zweden voert de lijst aan met maar liefst een daling van 56 punten. Ook België, Italië en Duitsland zagen het aantal vacatures stijgen maar wel minder dan in Nederland.