1 min

Tags in dit artikel

Quarantainenet is lid geworden van MAPP, een programma van Microsoft waarmee men security bulletins eerder kan ontvangen. Hierdoor is Quarantainenet beter in staat om te anticiperen op nieuwe bedreigingen voor PC’s en wordt vroegtijdige bescherming beter mogelijk.

De security bulletins van Microsoft, waarin de laatste beveiligings-issues staan worden eerder aan gerenommeerde beveiligingsbedrijven uitgereikt, zodat zij hierop in kunnen spelen. Quarantainenet heeft nu, als enige in Nederland, de beschikking over deze bulletins van Microsoft, alvorens deze publiekelijk worden.

Hiermee is het beveiligingsbedrijf dat zich richt op netwerk- en systeembeveiliging lid geworden van het Microsoft Active Protections Program (MAPP). Door het lidmaatschap ontvangt het bedrijf de maandelijkse security bulletins van Microsoft eerder dan andere mensen en bedrijven dit doen. Hierdoor kan Quarantainenet haar beveiligingsmethoden efficiënter en effectiever updaten.

"Beveiliging is een uitdaging voor de hele computerindustrie. Door samen te werken in het Microsoft Active Protections Program tonen Quarantainenet en Microsoft andermaal aan samen te willen werken met anderen om eindgebruikers te beschermen", aldus Frank van den Hurk, directeur en mede-oprichter van Quarantainenet.

"Onze partners delen onze passie voor samenwerking binnen de industrie om een wereld vol internetgebruikers te beschermen", vertelt Mark Miller, director van Microsoft’s Trustworthy Computing product management. "Geen enkel bedrijf kan dit probleem alleen het hoofd bieden. We gaan samenwerken met Quarantainenet, zodat we samen de stand van de beveiliging verder kunnen verbeteren."