1 min

Tags in dit artikel

,

Sega heeft aangekondigd ook maatregelen te gaan nemen tegen de economische crisis. Sega verwacht namelijk verliezen te moeten noteren, de huidige begroting laat zien dat het laatste fiscale jaar zal eindigen met een verlies van 238 miljoen dollar.

Door de maatregelen verliest achttien procent van alle werknemers hun baan en sluiten er 110 arcade-hallen. Ook heeft Sega besloten om enkele games die momenteel in development zijn, volledig stop te zetten. Op die manier wil Sega geld besparen om weer quitte te kunnen draaien. De 110 arcade-hallen zullen dichtgaan in Japan, waar er in totaal 450 arcade-hallen van Sega zijn.

De R&D-divisie, ofwel het Research en Development-lab, krijgt minder geld van de Sega-top binnen. Er wordt hier een verlies van ongeveer twintig procent geboekt, stelt Sega. Om die reden heeft Sega dan ook besloten enkele games stop te zetten en andere games meer binnenshuis te ontwikkelen, zodat er geen out-sourcing meer nodig is.

Sega geeft aan dat praten over eigen ontslag altijd mogelijk is, de spelletjesmaker geeft aan dat hier opties toe zijn. De ontslagen werden bekend gemaakt nadat de Amerikaanse Sega al dertig ontslagen had aangekondigd.